Bezienswaardigheden


tip voor 20

Kasteel Hillenraad

Een sierlijk gebouw met vier hoektorens, omgeven door grachten en gelegen aan de zuidkant van het dorp Boukoul. Niet toegankelijk voor publiek.

Graeterhof

Graeterhof staat sinds 2001 op de lijst van Rijksmonumenten. Na diverse functies te hebben gehad, waaronder die van hotel-restaurant, is de boerderij nu weer als woonhuis in gebruik.

Kasteeltje Hattem

Dit is het kleinste kasteeltje van Nederland omgeven door een vijver en slotgracht en gelegen in mooi park met eeuwenoude bomen. U kunt er terecht voor een lunch of diner. Het ligt in het Nationaal Herdenkingspark Roermond waarin zich ook het Nationaal Indië-monument en het VN monument bevinden.

Kerkje Asselt

In het gehucht Asselt is het oudste (en mooiste) kerkje van de gemeente Swalmen te bewonderen: het St. Dionysiuskerkje of Rozenkerkje. De oudste delen van deze kerk dateren uit de vroeg Romaanse 11-de eeuw. Als U het kerkje bezoekt vergeet dan ook niet het tegenover de kerk gelegen museum te bezoeken. In dit voormalige bak- en koetshuis kan men zowel voorwerpen uit de prehistorie, de Romeinse tijd, als ook prachtig aardewerk uit de Middeleeuwen en latere periodes bewonderen.

Karthuizerpark

Binnen de muren van het voormalige Karthuizer klooster, dat van 1376 tot 1783 als zodanig in gebruik is geweest, ligt een klein maar fraai park. Na een dagje shoppen in Roermond is het heerlijk om er even rustig rond te wandelen. Het park is ook opgenomen in de monumentenroute.

Kapel in 't Zand

Dit is een van de drukst bezochte bedevaartskerken in Nederland. Wanneer u daar gaat kijken, loop dan ook even over de vlakbij gelegen Oude Begraafplaats aan de Herkenboschweg. Er zijn bijzondere graven te zien. Vrijwilligers vertellen u er graag over maar u kunt ook een rondleiding boeken bij de stichting.

Monumentenroute

Roermond heeft diverse bijzondere gebouwen binnen haar stadsgrenzen. Deze zijn uitvoerig beschreven in de monumentenroute die u langs allerlei gebouwen en panden in de stad voert. De route loopt u in ongeveer 1,5 uur en is voor € 1,50 verkrijgbaar bij het VVV.

ECI cultuurfabriek

exposities, eten en drinken, poppodium en nog veel meer.
http://www.ecicultuurfabriek.nl

Cypershuis

Het Cuypershuis is hét museum over de Roermondse architect/ontwerper Pierre Cuypers (1827-1921) en legt linken tussen architectuur en hedendaagse interieurvormgeving. Het Cuypershuis is een uniek complex in Nederland, want eigen woningen van architecten komen in die periode niet voor. Ook maakt het gebouw deel uit van de collectie, want het is een visitekaartje van Cuypers visie op wonen en werken. Waar anders in Nederland kun je in een museum het werk van een architect bewonderen, die het ook heeft gebouwd en bewoond? http://www.cuypershuisroermond.nl

Historiehuis

In het Historiehuis maakt u kennis met de geschiedenis van Roermond. Vanaf het ontstaan tot en met deze eeuw heeft de stad een bewogen verleden. Handel, machtswisselingen, kloosters, kunstwerkplaatsen en de oudste bewoner van de stad, Christoffel, zijn thema’s die op een prikkelende manier worden getoond. U ontdekt het leven in de middeleeuwse stad die door handel uitgroeide naar een stad waarin talrijke ‘ateliers’ floreerden. En natuurlijk de groei van Roermond tot wat het nu is, een monumentale stad waar het prettig verblijven is. Wij nodigen u van harte uit een gratis bezoek te brengen!
http://www.historiehuis.nl

Museum Asselt

Asselt is door zijn ligging aan de Maas, zijn beroemd romaans kerkje en het daartegenover gelegen folkloristisch en Oudheidkundig Museum Asselt, een van de meest pittoreske dorpjes van Limburg. Folkloristisch en Oudheidkundig Museum Asselt.
http://www.museumasselt.nl

 


De camping

Onze sfeervolle, kleine camping biedt u de rust en gezelligheid van het Limburgse plattelandsleven. Lees meer

De omgeving

Camping Raayerhof ligt in het prachtige Midden Limburgse landschap. Lees meer

Er op uit

In de buurt van onze camping is er veel te bezoeken en veel te zien. Roermond staat bekend om haar historische binnenstad en winkelmogelijkheden. Lees meer